Mit csinál egy employee experience menedzser? - Orientify Szakmafigyelő

Mit csinál egy employee experience menedzser?

A munkavállalói élményspecialista számára igazi kihívás a vállalat minden szintjén és nemzetközi vállalat esetén a világ különböző pontjain egységes munkavállalói élményt teremteni a foglalkoztatottak számára, amelynek középpontjában az egymás és a vállalat vezetősége felé tanúsított tiszteletteljes és bizalomra épülő kapcsolat áll.

Tehetséges és megbízható dolgozóra minden vállalkozásban szükség van, a vállalatok ezért sokszor nagy erőket vetnek be a legmegfelelőbb alkalmazottak kiválasztásába. A cégek számára ugyanakkor az is kihívás, hogy meg tudják tartani alkalmazottaikat. Változatos juttatási csomagokat és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak munkavállalóiknak, mindemellett azonban a munkavállalók számára az is kiemelkedően fontos, hogy munkájuk hasznos és értékes legyen.

Ha személyüket megbecsülik, és alkalmasnak tartják őket komolyabb, nagyobb felelősséggel járó feladatok elvégzésére, amelyeknek köszönhetően idővel akár magasabb beosztásba is kerülhetnek, akkor szívesebben elkötelezik magukat hosszabb távra az adott céghez. Ezt nevezik munkavállalói elégedettségnek vagy munkavállalói élménynek, idegen szóval kifejezve „employee experience”-nek.

  • Az employee experience manager, azaz a munkavállalói élmény szakértő feladata felmérni, hogy a munkavállaló milyen körülmények és feltételek között dolgozik a legszívesebben, továbbá mitől érzi magát hasznosnak és megbecsültnek annyira, hogy hosszú távon elkötelezze magát az őt foglalkoztató vállalatnál, megértse a vezetőség üzleti céljait, és ezáltal hozzájáruljon a termelékenység növekedéséhez.

Karriertipp

A türelem, az objektivitás, a kapcsolatépítésre való készség, valamint a konszenzus kialakításának képessége a vállalaton belüli emberekkel hasznos tulajdonságok ebben a pozícióban. Része lehet a munkájának olyan jutalmazási és elismerési programok kidolgozása, amely segít a vállalatoknak elismerni a munkavállalók mérföldköveit, például a munkaévfordulókat vagy a munkahelyi eredményeket. Ezzel egyidejűleg pedig költségvetési tervet készítenek a különböző programok, csapatépítő tréningek, jutalmak és juttatások kiadásaira.

A karrierajánlónkban az employee experience menedzser szakmához 6 tanulási útvonal érhető el. Ha szeretnéd megtudni, passzol-e hozzád az employee experience menedzser szakma és hogyan lehetsz employee experience menedzser, regisztrálj karrierfiókot, töltsd ki a Karrierirányok Tesztet és válogass a neked való képzések közül!

Mit csinál egy politikai elemző? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy UX-tervező? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy kiberbiztonsági specialista? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy humánökológus? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy diplomata? - Orientify SzakmafigyelőOrientify