Mit csinál egy online marketing szakember? - Orientify Szakmafigyelő

Mit csinál egy online marketing szakember?

Az online marketing szakember legfontosabb eszköze a számítógép és a mobiltelefon, az általa használt szoftverek és alkalmazások azonban a technológia rohamos fejlődésének következtében állandó tanulást igényelnek. Munkájának célja, hogy az online szolgáltatásokat használó emberek figyelmét pillanatok alatt megragadja, és az általa reklámozni kívánt márka vagy vállalkozás felé irányítsa. Ehhez alkalmazza a keresőoptimalizálást vagy a konverzióoptimalizálást, de elmélyülhet az analitika, az e-mail marketing vagy az online PR rejtelmeiben is. A munka része egy termék vagy szolgáltatás megismertetése, elfogadtatása, népszerűsítése, online felületeken.

Az online marketing szakember az ügyfelével közösen célokat fogalmaz meg, ez lehet a brandépítés vagy a forgalomnövelés, majd marketing terv alapján dolgozik a célok elérésén, folyamatosan mérve az elért eredményeket.

Egy adott célcsoportra dolgozza ki stratégiáját, amelyhez megfelelő fórumot keres. Eltérő üzenetekre van szükség, amikor egyetemistákat, kismamákat vagy cégeket szólít meg az általa készített hirdetésekkel. Mióta létezik e-kereskedelem, nincs sikeres szolgáltatásnyújtás vagy eladás online marketing tudás nélkül.

Karriertipp

Legalább kilenc terület van az online marketingben, amely mindegyike külön-külön szakembert igényel – pl. PPC specialista, brand specialista, SEO szakértő -, de a legjobb, ha ezek közül legalább kettőt vagy akár hármat is elsajátít valaki egy személyben. Mindez természetesen sokévi kitartó gyakorlást igényel, de egy komoly cégnél valószínűleg rendelkezésre állnak majd a legfrissebb módszerek és eszközök a fejlődéshez.

A karrierajánlónkban az online marketing szakember szakmához 3 tanulási útvonal érhető el. Ha szeretnéd megtudni, passzol-e hozzád az online marketing szakember szakma és hogyan lehetsz online marketing szakember, regisztrálj karrierfiókot, töltsd ki a Karrierirányok Tesztet és válogass a neked való képzések közül!

Mit csinál egy dramaturg? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy szoftvertesztelő? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy elemző közgazdász? - Orientify SzakmafigyelőOrientify
Mit csinál egy robotinformatikai mérnök? - Orientify BLOGOrientify