Kihez fordulhatok karriertanácsért? - Orientify BLOG

Kihez fordulhatok karriertanácsért?

Kik azok, akiket megkérdeznél a pályaválasztási döntéseid kapcsán az egyes kérdésekben? Ki az, aki a legjobban ismer téged? Ki az, akit a példaképednek tekintesz? Ki az, aki a legjobb tanácsot tudná adni neked? Ha ezekre tudod a választ, akkor biztosan könnyebb lesz a dolgod a neked való karrier felfedezése során!

Azok a bizonyos személyek

Mindannyiunk életében vannak olyan személyek, akik hisznek bennünk, akik segítségével a legjobbat tudjuk kihozni magunkból, feladatainkat ellátni, az álmainkat követni. Támogatóink azok, akik kihívás esetén erőt adnak nekünk, megerősítik elképzeléseinket, pozitív visszajelzéseket adnak, bíznak a döntéseinkben, vagy szimplán csak elmondják a véleményüket, rávilágítanak egy-egy lényegi dologra.

Mindenki mögött áll legalább egy támogató. A családtagjaink mellett az életutunkon olyan fontos szereplők is megjelenhetnek, akik egy-egy döntési helyzetben vannak mellettünk, vagy olyan mentorok, akik kísérnek minket egy nehezebb életszakaszban. Ők meghallgatnak bennünket és válaszolnak a kérdéseinkre. Támogató lehet egy olyan személy is, aki mellettünk ül egy céges vacsorán vagy egy olyan tanárunk, akinek a szavai sokat jelentettek, amikor például a továbbtanulásról esett szó. Mindig van támogató körülöttünk, akár észrevesszük, akár nem. Nem számít, honnan érkezik a támogatás, de mindannyiunknak szüksége van rá. Azáltal, hogy hálásan elfogadjuk támogatóink szakértelmét és segítségét, tudatosan és könnyebben építhetünk egy olyan életet, amelyet szeretnénk.

Te is lehetsz támogató!

Ugyanakkor mi is sokak támogatóinak számítunk, vagy azzá válhatunk. A támogatás lehet egy fontos információ, esetleg kézzel fogható segítség, ami segíti a kapcsolatteremtést olyan személyekkel, akiknek a véleménye számít, ha továbbtanulásról vagy munkavállalásról van szó. A támogatás formát ölthet pusztán biztatásban is – ez megerősít minket abban, hogy bármi történik, van mellettünk valaki, aki bízik a sikerünkben.

A családnak lényeges szerepe van abban, hogyan fogalmazzuk meg magunk számára az értékeinket, milyen célokat tartunk fontosnak, a barátainknak pedig a mindennapi életvitelünk szempontjából van befolyásuk. A szülő-gyermek kapcsolatok minősége, a nyílt kommunikáció, a felajánlott támogatás és a bizalom befolyásolják a jövőbeli terveket, az akadályok észlelését és értékelését, a célok kitűzését.

Minden egyes beszélgetés, amely a karrierterveinket érinti, segít tudatosítani és realizálni elképzeléseinket, felfedezni a fontos összefüggéseket, és közelebb visz ahhoz, hogy lépéseket tegyünk vágyott életutunk érdekében.

Köszönet családunknak, munkatársainknak, barátainknak, tanárainknak, felkért vagy önkéntes mentorainknak, pályatanácsadónknak, választott mesterünknek minden támogatásért, amivel segítenek, hogy merjük felvállalni terveinket, teljesebbé tegyük életünket, elérjük céljainkat!

Az Orientify-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítse a fiatalokat a pályadöntésben. Gyakran még egy felnőttnek is nehéz eldöntenie, hogy mi a neki való karrier, akkor mit gondoljon egy tinédzser? Karriertesztünket kitöltve bárki segítséget kaphat abban, hogy megtalálja a neki való pályát.

Ha szeretnél azonnali és megalapozott választ arra a kérdésre, melyik karrier való neked, regisztrálj itt: karrierprofil.orientify.hu