Hol a legjobb dolgozni szabadúszóként? - Orientify BLOG

Hol a legjobb dolgozni szabadúszóként?

Home office vagy közösségi iroda? Ha valaki szabadúszóként dolgozik, akkor is kell találnia magának egy helyet, ahol elvégezheti a munkáját. Lehet, hogy ideális helyszín az otthonod, de nem mindenkinek való, nekik jelent megoldást a coworking.

Tényleg olyan jó a szabadúszás?

Sokak számára csak egy álom, akik viszont így dolgoznak, már nem biztos, hogy ugyanezt gondolják. A szabadúszó életmódnak rengeteg előnye van, de sok nehézséggel is meg kell küzdenie annak, aki ezt az utat választja. Mi most a munkaállomás kérdését járjuk körbe. Egy másik cikkünkben arról írtunk, hogy milyen a dolga a digitális nomádoknak. De mi van azokkal, akik nem a világot járják, hanem egy adott városon belül maradnak és nincs tényleges munkahelyük, ahova bejárhatnának dolgozni?

A home office

Ha úgy döntesz, otthon dolgozol majd, akkor az számos kényelmi lehetőséggel kecsegtet. Az például nagyon jó érzés, hogy nem kell ingben és farmerben íróasztal elé ülni, hanem felveheted kedvenc mackódat, és elhelyezkedhetsz a kanapén egy laptoppal. Akár órákat is spórolhatsz azzal minden nap, ha nem kell beutaznod a munkahelyedre. Ha a home office-t választod, könnyedén elintézhetsz olyan dolgokat, amiket reggel 8 óra és délután 5.30 között esélytelen lenne. Kevesebb értesítést kapsz majd a postástól, hogy nem talált otthon, de vízművek csapatát is nagyobb eséllyel fogadhatod dél és 13 óra között hétköznap. A futárszolgálatot sem kell a munkahelyedre küldened, otthon is fogadhatsz csomagokat. A hatalmas otthoni szabadság azonban nem mindenkinek való. Elúszhat az időd sorozatnézéssel, de sokan fognak bele inkább valamilyen házimunkába, hogy ne kelljen az adott feladattal foglalkozni.

Közösségi iroda

Akinek nem való a home office, esetleg besokall a négy faltól, vagy kicsi a lakás, a család létszáma pedig növekszik és nincs hely dolgozósaroknak, annak jó megoldás a közösségi iroda. A „coworking” egyre ismertebb és népszerűbb megoldás. Ezek a cégek egy lakáson, házon, irodán belül biztosítanak helyet a laptoppal érkezőknek. Léteznek olyan coworking irodák, ahova akár több száz ember is elfér.

Az alapszolgáltatás a hely (asztal és szék), áram, internet és a mosdó. A legtöbb helyen vásárolhatsz magadnak kávét, harapni valót, sok esetben ez becsületkasszás alapon működik. Bérelhetsz magadnak fix helyet egy hónapra, de vehetsz akár napijegyet is. Van olyan iroda, ahol külön közösségi teret is biztosítanak, ahova leülhetsz kávézni, X-boxozni, de ami még jobb, ismerkedni. Könnyen lehet, hogy egy gyümölcsöző munkakapcsolatot eredményez például egy online marketinges és egy szövegíró között.

Lehet, hogy te is jó szabadúszó lennél? Unod a mostani állásodat, esetleg még nem tudod, hogy mi a neked való karrier? Töltsd ki az Orientify tesztjét, hogy jobban képbe kerülj saját magaddal!

Az Orientify-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítse a fiatalokat a pályadöntésben. Gyakran még egy felnőttnek is nehéz eldöntenie, hogy mi a neki való karrier, akkor mit gondoljon egy tinédzser? Karriertesztünket kitöltve bárki segítséget kaphat abban, hogy megtalálja a neki való pályát.

Ha szeretnél azonnali és megalapozott választ arra a kérdésre, melyik karrier való neked, regisztrálj itt: karrierprofil.orientify.hu