A jövő szakmái 8. rész - Orientify BLOG

A jövő szakmái 8. rész

Kibertámadás-ügynök, hang UX designer, algoritmus auditor, e-sport arénaépítő. Sorozatunk 8. részében újra a munka jövőjének központi elemeivel foglalkozunk és bemutatunk néhány kialakulóban lévő szakmát, amelyek a Te jövődet is jelenthetik.

A korábbi cikkeinkben érintettük, hogy egyre több munkahelymagas technológiai színvonalat igényel, amely a képességeinkre is hatással lesz, meghatározva, milyen képzési útvonalba érdemes befektetnünk. Az emberi készségek értéke radikálisan átértékelődik napjainkban.

Olyan munkákat is bemutattunk, amelyek egyszerre hihetőek és futurisztikusak – és mindenekelőtt olyan fontos munkákat jelentenek, amelyeket az embereknek továbbra is el kell végezniük. Még ha a mesterséges intelligencia megjelenésével a munka meg is változik, az ember még soha nem volt ennyire fontos része a munka jövőjének.

 • kibertámadás-ügynök

  A kibertámadás-ügynök közreműködik egy ország kibervédelmi programjának kidolgozásában és végrehajtásában. E csapat kulcsfontosságú tagjaként segítséget nyújt majd az ellenfél infrastruktúrája, valamint a köz- és magánszektor rendszerei elleni stratégiai kibertámadások kidolgozásában és háborús helyzetben történő végrehajtásában. Ahhoz, hogy erre a kritikus szerepkörre pályázhasson, kiváló előéletet kell felmutatnia a kiberhackelésben vagy szoftverfejlesztésben.

 • hang UX tervező

  A hang UX tervező diagnosztikai eszközök, algoritmusok, nyelvi lenyomat protokollok és finomítási eljárások készletét hozza létre, hogy segítse az egyéneket a “tökéletes hangú” asszisztensük gondos kiválasztásában. VoiceBox AI alkalmazásuk segítségével rögzíti, lenyomatot készít, dinamikusan optimalizálja és népszerűsíti a rendkívül személyre szabott hangalapú asszisztenseket minden egyes ügyfél számára. Így a jelenlegi hangalapú rendszerek hangsúlyait, hanglejtéseit, szófordulatait, zsargonjait egyedivé teszi, hogy olyan hangot alkosson, amely a legkellemesebb, kényelmes és érthető.

 • Algoritmus auditor

  Az algoritmus auditor módszeres és szigorú vizsgálatot végez minden algoritmusra vonatkozóan a szervezet minden egységében.  Együttműködik a műszaki és üzleti funkciókból álló fejlesztői csapatokkal az új, mesterséges intelligencia alapú alkalmazások esetében, és felülvizsgálja a meglévő rendszereket.  Olyan leltárrendszert hoz létre, amely naplózza és nyomon követ minden egyes jelentős algoritmust, annak céljait, bemenetét és kimenetét, a kapcsolódó emberi értékítéleteket és következményeket.

 • e-sport arénaépítő

  Az e-sport arénaépítők valójában olyan tervező-építészek, akik meghatározzák az e-sport arénák felépítéséhez szükséges összes feladatot. Képesek a legújabb innovatív “intelligens” alapok lefektetésére, több kilométernyi speciális kábel telepítésére, ketreces játékszerkezetek felállítására; legmodernebb elektromos rendszerek telepítésére (pl. biometrikus AR/VR kijelzők, hatalmas, korszerű, nagy felbontású képernyők). Mivel nem ritkák a nyolc órát meghaladó vagy annál is tovább tartó versenyek, a szurkolói élménynek prémium szolgáltatásokat kell nyújtania.

Ha szeretnéd a jövődet tervezni és neked való pályát választani, Karrierajánlónk segít ebben!
Készítsd el a Karrierprofilod, és tudd meg, milyen szakma passzol hozzád!

Az Orientify-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy segítse a fiatalokat a pályadöntésben. Gyakran még egy felnőttnek is nehéz eldöntenie, hogy mi a neki való karrier, akkor mit gondoljon egy tinédzser? Karriertesztünket kitöltve bárki segítséget kaphat abban, hogy megtalálja a neki való pályát.

Ha szeretnél azonnali és megalapozott választ arra a kérdésre, melyik karrier való neked, regisztrálj itt: myorientify.hu