Ismerd meg a munkamotivációs profilod! - Orientify BLOG

Téged mi motivál a munkában?

A munkával kapcsolatos motivációnk az egyik legfontosabb tényező, amely hatással van nemcsak a munkahelyi teljesítményünkre és a munkavállalói élményünkre, és ezen keresztül a legtöbb életterületünkre is.

A motivációnk fenntartása azonban nem mindig egyszerű feladat. Az emberek motivációinak különböző forrásai vannak, és ha ezekkel tisztában vagyunk, olyan munkaélményt hozhatunk létre, amellyel a munkavállalók és vezetők is jól járnak. Hogyan lehet jobban motiválni magunkat és másokat a munkahelyen?

Eddigi munkáid flow pillanatai

Mennyire inspirálnak napi szinten a munkatevékenységeid? Lelkesedéssel indulsz nap mint a nap a munkahelyedre, energikusan kezdesz neki a projektjeidnek?

Gondolj vissza azokra az örömteli tevékenységekre, amelyeket élvezettel és motivációval végeztél el a múltban! Mik voltak ezek a pillanatok, amikor flowban érezted magad, azaz úgy érezted, szinte repül az idő, és te feloldódsz abban, amit csinálsz, tele vagy energiával? Az ezzel kapcsolatos élményeid sokat elárulnak arról, mi az, ami motivál téged.

Figyeld meg, hogy milyen reakciókat váltanak ki belőled a különböző dolgok a munkahelyeden és az életedben! Mik azok a dolgok, amelyek feszültséget és stresszt okoznak neked? És mi az, ami energiát és örömet ad neked? A pozitív és negatív reakcióid figyelése segíthet abban, hogy jobban megértsd, mi motivál téged egy-egy helyzetben.

El tudod képzelni, hogy úgy ébredsz minden egyes reggel, hogy összeteszed a két kezed, amiért ilyen csodás munkád van? A pozitív munkaélmény és az örömteli munkavégzés nem csak azoknak adatik meg, akik szerencsések. Rendszeres gyakorlással rutinná válhat, szokássá alakulhat a mindennapi flow, ha rátalálunk a saját munkamotivátorainkra. Ha kifejlesztjük saját munkahelyi boldogságunk szokásait, nemcsak számunkra lesz sokkal jobb élményünk a munka, de a környezetünknek is.

Ha szeretnéd megtudni, téged mi minden motivál a munkában, hogy közelebb kerülj a hozzád leginkább passzoló munkahelyhez vagy projekthez, mérd fel a munkamotivációs profilod Munkamotivációs Profil Tesztünkkel®!

Ha szeretnéd megtudni, téged mi minden motivál a munkában, hogy közelebb kerülj a hozzád leginkább passzoló munkahelyhez vagy projekthez, mérd fel a munkamotivációs profilod Munkamotivációs Profil Tesztünkkel®!

Regisztrálj itt: myorientify.hu/reg